Beheerder MVGM meldt ons dat de verlichting in de gemeenschappelijke ruimten zal worden vervangen door een energiezuiniger systeem.

De armaturen op de algemene verdiepingsvloeren, in trappenhuizen en de buitenverlichting worden vervangen door LED lampen met bewegingdetectie of schemerschakelaars. Een ruwe berekening toont dat hierdoor het elektriciteitsverbruik meer dan gehalveerd kan worden.

Plaatsing van de nieuwe verlichting zal in het 2e kwartaal 2014 beginnen.

Al in 2009 had de huurdersvereniging zich als taak gesteld het verminderen van lichtvervuiling en stroomverbruik in het complex. De actie in 2012 om -samen met Jacobus Recourt- lampen uit te draaien leverde iets op, maar kon natuurlijk niet de definitieve oplossing zijn. Eindelijk heeft Bouwinvest erin toegestemd om de investering te doen. Het Java-eiland wordt iets duurzamer!

1 Reactie

Cancel

  1. Tine Wiegman

    Heb een aantal keren verstopping van de gootsteen gehad. de laatste keer in 2012. Is verholpen door een loodgieter. Moest het zelf betalen. De vorige keren betaalde de verhuurder dat. Het zou in mijn huurcontract staan. Ik kon het niet vinden . Heb de ruim €100 uiteindelijk betaald. Ik woon hier vanaf het begin en heb van veel klachten gehoord. Ook een vroegere loodgieter zei dat het een aanlegprobleem was. Nu wordt dat ontkend. Binnenkort weer loodgieter nodig: gootsteen en wc lopen slecht door. Zal Recourt bellen.