Het Java-eiland heeft vanaf het begin Stadsverwarming van Nuon. De huurders hebben daartoe een contract met Nuon als warmteleverancier; Bouwinvest staat daar buiten.

Er gaan stemmen op om te onderzoeken of individuele CV-ketels niet goedkoper zouden uitvallen voor de huurders. Het is echter gemeentelijk beleid om zoveel mogelijk de restwarmte van energiecentrales te gebruiken voor stadsverwarming. Weliswaar wordt de warmte voor ons eiland lokaal opgewekt met een gasgestookte installatie aan de sumatrakade, maar dat zou een ‘tijdelijke’ situatie zijn. Daarom is het niet waarschijnlijk dat we van Stadsverwarming kunnen loskomen.

De warmtewet (2014) regelt de tarieven en voorwaarden van warmtelevering. Over die warmtewet zijn door Woonbond, Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis vragen gesteld aan de verantwoordelijke minister. Lees die brief hier

3 Reacties

Cancel

  1. Jan Witteveen

    Nuon gebruikt restwarmte die ze zelf opwekken in twee energiecentrales gesitueerd bovenin twee gebouwen (Sumatrakade 315 en 1007). In een zogeheten warmtekrachtkoppeling of WKK installatie wordt elektriciteit en warmte opgewekt. De elektriciteit wordt geleverd aan het netwerk van Amsterdam. Alleen in de zomer gebruiken ze gasketels.
    Je hebt pech wanneer je daar net onder woont. Ik ben een keer toen Nuon bezig was binnen gelopen. Er staat daar een complete industriƫle installatie. De Nuon medewerkers dragen gehoorbeschermers om zich te beschermen tegen het lawaai. Nuon medewerkers zeggen zelf dat het een ongelukkige keuze was om bovenin een appartementencomplex een dergelijk installatie neer te zetten, maar dat dit nu eenmaal een gepasseerd station is. Ik zie het liefst dat Nuon zijn boeltje pakt. Ik ben groot voorstander van zonnepanelen.

  2. Je kunt wel voor elektriciteit en gas overstappen, maar zit qua warm water vast aan Nuon.
    Ik wil liever niet naar individuele cv-ketels kijken maar naar milieu bewuste opties.. zonnepanelen op de daken etc.

  3. Dus als Nuon de prijs verdubbelt, kunnen we niet naar een andere leverancier en niemand die er op let wat een redelijke prijs is?