Onze leden gaven ons als primaire opdracht mee acties te voeren tegen Bouwinvest en MVGM vanwege de voortdurende hoge huurverhogingen. Wij hebben dit in drie pijlers gedaan: een postercampagne, het Huurdersonderzoek en vrije publiciteit. De posters heeft u allen zien hangen in de portalen van uw woningcomplex. De uitkomsten van het Huurdersonderzoek zijn aan u gecommuniceerd via onze website en e-mails. Tevens hebben wij persberichten verzonden aan de media. Wij hebben u via e-mails geïnformeerd over alle media-aandacht. Het Parool, de Volkskrant, Trouw, de IJopener, het Woonbondmagazine en het Vastgoedjournaal hebben uitvoerig over onze problematiek geschreven. Onze persberichten en de media-aandacht hebben tot een stevige schriftelijke woordenwisseling geleid met Bouwinvest, hetgeen resulteerde in een uitnodiging tot een gesprek met de Directie van Bouwinvest. Op 16 januari jl. vond dit plaats. De notulen opgesteld door Bouwinvest van dit gesprek vindt u hier. Het bestuur kon zich niet vinden in deze weergave van het gesprek en heeft een aanvulling geschreven, die vindt u hier. Bouwinvest en JRJava beschouwen beide documenten als de volledige notulen van dit gesprek.

Bouwinvest heeft aan het bestuur van de huurdersvereniging JR Java meegedeeld om de huurverhogingen voor huurders in de vrije sector 2017 te beperken tot maximaal 2,5% plus CPI. De CPI over 2016 was 0,32% zodat de maximale huurverhogingen uit komen op 2,8%. Bouwinvest voerde daarvoor in haar notulen de volgende motivering op: ‘BI zegt toe dit jaar bij de vrije sector woningen tegemoet te komen aan het verzoek van de HV  om de huurverhoging te matigen, door nergens maximaal te verhogen (index+5%). Maximaal zal dit jaar voor deze woningen CPI index+2,5% worden doorgevoerd.’

Omdat uit deze wijze van formuleren begrepen zou kunnen worden dat wij als Bestuur om een maximale verhoging van 2,5% hebben gevraagd, schreven wij het volgende aan Bouwinvest (zie notulen): ‘Wij stellen deze geste en uw motivatie om op deze wijze tegemoet te komen tot matiging van de Huurdersvereniging, zeer op prijs. Wij hebben uitdrukkelijk geen uitspraak gedaan over de hoogte van deze matiging van de huurprijswijziging”

15 Reacties

Cancel

 1. Geweldig resultaat! Grote dank voor al jullie inspanningen!

 2. Beste bestuur
  Wat een geweldig resultaat. Ik kan bijna niet geloven dat dit gelukt is. Heel veel dank voor jullie vasthoudendheid en uitgekiende campagne.
  Marijke Kunst

 3. Dorien van Loggem

  Goed gedaan mensen! Maar wat gebeurt er volgend jaar?

 4. Theo Nieuwenhoven

  Hulde voor het bestuur dat via een uitgekiende procedure Bouwinvest tot inkeer laat komen.
  Ga zo door
  Theo

 5. AnnA de Leeuw

  Groot respect voor jullie inspanningen en kwaliteiten
  dank

 6. Geacht bestuur,

  Dit heeft nIemand voor mogelijk gehouden en toch is het jullie gelukt.
  Een onvoorstelbaar succes. Ik ben er heel blij mee en velen met mij.

  Dit moet absoluut in de krant.

  Heel veel dank voor jullie werk en inzet.

  Ineke

 7. Fantastisch nieuws! Complimenten. Erg blij met dit resultaat

 8. Dank voor jullie onophoudelijke vechtlust!
  Mechtild.

 9. Wat fijn! Dank voor jullie volhardendheid. Een goed resultaat!

 10. Bernard Jongstra

  wauw
  geweldig!
  bedankt voor alle inzet en resultaat.

 11. Top! Dank voor jullie inzet!

 12. Goed werk, hartelijk dank voor jullie inspanningen!

 13. Bedankt voor al jullie inspanning en tijd en wat een mooi resultaat!

 14. Goed om te horen dat de vele inspanningen die jullie geleverd hebben en nog steeds leveren, daadwerkelijk leiden tot actie bij BI. Veel dank!

 15. Fijn dat de relatie met BI is verbeterd en dat jullie erin zijn geslaagd om de huurverhoging te matigen, dank!