Geef hier uw reactie.

6 Reacties

Cancel

 1. Egon Hogenboom

  Goede bijeenkomst, de ALV van 27juni.
  Ik wil mij graag Inhoudelijk inzetten voor de komende huurdersraadpleging, en als ‘stempelcontact’ bij de schouw.
  Ook wil ik mijn ervaring bij de controle servicekosten aanwenden in een werkgroepje servicekosten.

 2. Beste Huurdersvereniging,

  Ik kijk uit naar de Ledenraadsvergadering aanstaande maandag, 27 juni in Pakhuis De Zwijger., inloop vanaf 19.30 uur. De agenda is uitnodigend, vooral de informatie vanuit de Nuon over stadsverwarming.
  Groet,
  Alex Leenders
  Bestuurslid JRJava

 3. Albèrt Duyst

  Beste huurdersvereniging,

  Complimenten voor de afgewogen brief aan MVGM over de huurverhogingen! Ik ben benieuw welk resultaat dit gaat hebben. Veel succes in ieder geval.
  Groet, Albèrt Duyst.

 4. Rien en Olga Schreuders

  Beste heer Van Hoorn en andere bestuursleden,

  Drie maal hulde voor de uitstekend verwoorde en onderbouwde brief aan MVGM van 23-2-2016. De argumentatie is zo raak getroffen en zo herkenbaar dat wij hier, zouden wij hoeddragend zijn geweest, wij deze nu beslist zouden afnemen.
  In 1998 waren wij de eerste bewoners op het adres waar wij nu nog steeds met plezier wonen. De huurprijs (excl servicekosten) was toen fl. 1.290,00 (€ 585,38) per maand. Er is nog speciaal een afgezant van de verhuurder bij ons thuis geweest (vóórdat wij er kwamen wonen) om vast te stellen of we wel genoeg verdienden, wáár we werkten en of we wel aan het bewonersprofiel voldeden (“nette, serieuze mensen, geen aso’s”).
  In maart 2014 is bepaald dat de huurprijs volgens de marktwaarde eigenlijk € 1.130 moest bedragen. In een kleine 16 jaar tijd bijna een verdubbeling (ons inkomen is echter verre van verdubbeld, de laatste 8 jaar is het amper gestegen en doordat één van ons inmiddels is gepensioneerd en de ander over afzienbare tijd volgt, zal het alleen maar dalen…). We hebben in 2014 uiteraard gekozen voor de stapsgewijze verhogingen. Er was namelijk een soort van “mes op de keelkeuze” voor een variant A of B. Dat betekende: meteen naar € 1.130 of stapsgewijs… Wat is dat nu voor een keuze? Intussen zitten we nu op een huurprijs van € 920,54 (de laatste verhoging was 5,62%, € 48,97). We hebben spijt dat we in 1998 niet hebben gekocht en hebben het gevoel dat we daar nu voor worden afgestraft.
  Uiteindelijk is dit niet vol te houden en we zullen, kennelijk net als meer bewoners, geleidelijk aan naar een andere woonruimte moeten gaan omzien. Kortom: we voelen ons door Bouwinvest als bewoners van het eerste uur ronduit belazerd.
  Die gevoelens zo treffend verwoord zien, doet ons enorm goed. Dank daarvoor.

  Vriendelijke groet,
  Rien en Olga Schreuders

 5. Nienke Arnold

  Beste JR Java,

  Zojuist heb ik met veel bewondering de brief gelezen aan MVGM. Naast dat ik het helemaal eens met de inhoud was ik onder de indruk van manier waarop de brief is opgesteld, woord/taal keuze en positieve toon in een schijnbaar hopeloos traject. Bedankt hiervoor! Hopelijk maakt het toch een verschil.

  Met vriendelijke groet,
  Nienke Arnold