Op het gebied van duurzaamheid laat Bouwinvest het, ondanks beloftes op haar website, weinig van betekenis zien. Het enige tastbare resultaat is ooit behaald (upgraden van de verlichting) nadat huurders delen van de verlichting uitschakelden. De laatste toezegging van Bouwinvest betrof het aanwijzen van een gebouw op Java-eiland als proefobject om te zien hoeveel duurzaamheidswinst daar te behalen viel.

Vergroening van daken gaat nauwelijks over milieuvoordelen maar vooral over beheer van neerslag (waterafvoer) en koeling van gebouwen en omgeving. Omdat wij op een eiland wonen valt hier geen winst te behalen. Maar bij plaatsing van zonnepanelen zorgen groene daken voor een hoger rendement. Bovendien vallen voor bewoners prachtige gemeenschappelijke dakterrassen te realiseren. Het bestuur heeft contact opgenomen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in dergelijke daken, Urban Roofscapes, gevestigd op het Marine terrein. Zij werden meteen enthousiast nadat ze de vele platte legen daken zagen op het Java-eiland en vroegen naar een draagkrachtberekening van Bouwinvest. Na hier lange tijd op gewacht te hebben kwam de mededeling vanuit Bouwinvest dat deze gegevens niet beschikbaar zijn. Wij blijven met Bouwinvest in gesprek over deze onderwerpen in de hoop hen in beweging te krijgen.

1 Reactie

Cancel

 1. Bij vertrek van het eiland wegens te hoge huur moest ik een goede parketvloer (75 m2) en prima tapijt in de hallen en gang (33 m2) verwijderen.
  Protesteren hielp niet. Wachten op nieuwe bewoners kon niet, zei men.
  Hoezo duurzaam.

  Ik heb wel een tip. Ik moest alle muren die in witte fijne structuurverf waren gedaan laten stucen. Dat heb ik geweigerd. En dat hielp.
  Ik raad iedereen aan niet zomaar aan de absurde eisen van Bouwinvest/MVGM te voldoen.
  NB. MVGM is voor mij het hoofdkantoor. Het kantoor op het eiland is prima en welwillend.

  Succes met de groene daken. Lijkt me prachtig.